Programul național “Laptele și cornul” va fi reevaluat în acest an școlar

lapte si cornProgramul național “Laptele și cornul” va fi reevaluat în acest an școlar și adaptat realităților actuale din comunitățile școlare. Asta după ce deputatul PNL, Cristian Constantin Roman, a atras atenția Guvernului că mare parte din acest program înseamnă de fapt risipă, produsele respective ajungând deseori hrană pentru animale, deoarece nu sunt consumate de către copii.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale i-au răspuns parlamentarului botoșănean, reprezentanții acestora fiind de acord că trebuie efectuat un studiu guvernamental în vederea stabilirii indicatorilor reali de consum al produselor. Deși programul a fost demarat din anul 2002, astfel de studii au fost făcute până acum doar la comanda producătorilor din industria laptelui sau de către organizații neguvernamentale.

like facebookPentru anul școlar 2015-2016 se impune realizarea unui studiu reprezentativ la nivelul sistemului educațional,[] pentru a evalua nivelul de consum al produselor, se menționează în răspunsul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

La rândul său, reprezentantul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice susține că va analiza aspectele semnalate de parlamentarul botoșănean și că va lua toate măsurile necesare pentru reevaluarea Programului Laptele și cornul, care “va fi adaptat realităților actuale din comunitățile școlare.

Nu spune nimeni că trebuie renunțat definitiv la program, însă el ar putea deveni opțional. Astfel, cheltuielile publice ar fi redimensionate și risipa oprită. În loc să se irosească resurse, ele ar putea fi redirecționate către cei care au cu adevărat nevoie de ele”, spunea deputatul Cristian Constantin Roman în interpelerea adesată în luna octombrie primului ministru de atunci, Victor Ponta.

Sursa> Comunicat Cabinet deputat Cristian Roman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *