Chiriașii de la Căminul Textila rămân în frig. Consilierii s-au contrat și nu au ajuns la niciun rezultat

chiriasi textila clConsilierii locali s-au întâlnit, miercuri, în ședință de îndată pentru a discuta despre problema de la Căminul Textila, însă după discuții contrare, care au durat mai bine de o oră și jumătate, aceștia nu au ajuns la nicio soluție. Primarul Ovidiu Portariuc s-a arătat deranjat că la ședință nu a fost prezent și directorul Locativa, Cătălin Flutur, în timp ce consilierul local Paul Onișa a spus că problema sistării gazului la căminul Textila nu este de competența Consiliului Local spre a fi rezolvată, ci a societății Locativa.

De ce trebuie să fim tot timpul arbitri în situații în care noi avem delegate competențe de la primărie la societățile abilitate să rezolve această problemă. Noi nu trebuie decât să constatăm  neregula și să dăm un termen de rezolvare. Noi tot timpul suntem pompierii de serviciu. Nu avem niciun fel de competențe să rezolvăm problema acelui cămin”, a afirmat Onișa.

Onișa a propus ca societatea Locativa să facă demersuri pentru a obţine de la E.On eşalonarea datoriilor, astfel încât chiriașii buni platnici să nu aibă de suferit.

like facebookViceprimarul Cosmin Andrei a propus, la rândul lui, ca Locativa să angajeze o linie de credit pentru a debloca situația de acolo și ulterior banii să fie recuperați de la chiriași, pentru ”a nu-i pedepsi pe cei care au plătit”.

O sistematizare pe orizontală ați gândit acolo, ca să nu ajungem în următorul an cu aceeași problemă”, a spus Cosmin Andrei.

Consilierii locali au acuzat totodată și faptul că problema chiriașilor cu datorii de la Textila era cunoscută din vară, dar s-a ajuns să fie tranșată abia acum. Social-democratul Mihai Tincu a cerut blindarea caloriferelor rău-platnicilor și destituirea Consiliului de administrație de la Locativa. El a spus că problema este de competența Consiliului de administrație de la Locativa, nu a Consiliului Local.

Propun schimbarea Consiliului de administrație de la Locativa, dacă nu găsim soluții să dăm căldură la oameni”, a spus Tincu.

Pentru că nu au ajuns la niciun consens, consilierii au decis să se întâlnească şi joi în şedinţă, solicitând și participarea membrilor Consiliului de Administraţie de la Locativa.

 La Căminul Locativa sunt 92 de chiriași, dintre aceștia 26 sunt rău-platinici cu facturi neachitate de doi-trei ani.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *