Cei mai duri contrabandişti cu ţigări erau conduşi de un poliţist de frontieră. Vezi cu ce pedepse s-au ales!

mascati polititsti descinderi trafic tigari2O grupare de contrabandişti cu ţigări ce s-au dovedit a fi cei mai agresivi spărgând barierele poliţiştilor de frontieră, a fost condamnată de judecătorii Tribunalului Botoşani.

Astfel, în urma anchetei s-a dovedit că gruparea era prijinită şi chiar condusă de un poliţist de frontieră Gabriel Aruştei.

Acesta permitea altor trei membri a grupării să care ţigările cât el patrula zona de frontieră. Mai mult decât atât discuta codat cu membrii grupării în timp ce colegii săi îi căutau să îi prindă. Expresii precum „discuit” însemna contrabandă, iar ţigările erau denumite „făină” sau „ouă roşii”.

like facebookPoliţistul a primit şapte ani şi opt luni de închisoare. La un moment dat unul dintre membrii grupării, Claudiu Ştefan Posteucă, a fost încolţit de poliţiştii de frontieră şi s-a format un baraj pe drum pentru a-l bloca, însă s-a izbit cu maşina în autospeciala poliţiei.

Acum îl paşte o pedeapsă de şase ani de închisoare precum şi obligaţia de a plăti reparaţiile la maşina distrusă a Poliţiei de Frontieră, respectiv 7.127 de lei.
Cea mai mare condamnare a primit-o Neculai Dumitru, el mai având şi o altă sentinţă rămasă definitivă. El era considerat unul dintre capii reţelei, iar poliţistul de frontieră ţinea legătura doar cu el.

Un alt membru al grupării, Gheorghe Bărboi s-a ales cu o pedeapsă de opt ani şi patru luni de închisoare.

Inculpaţii au fost obligaţi să plătească fiscului 308.869 de lei fiind instituite sechestre pe locuinţele pe care le deţin.

Gruparea a fost anihilată de procurorii DIICOT în vara anului trecut, iar sentinţa dată de Tribunalul Botoşani nu este definitivă-

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *