Șefa IȘJ, despre protestul profesorilor de la Trușești: Suntem alături de cadrele didactice. Fac un apel la domnul primar să respecte legislația

mihaela hunca 003Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean susțin că protestul profesorilor de la Liceul Demostene Botez de la Trușești este întemeiat și a făcut un apel către primarul comunei, Mihai Puruhniuc, să plătească drepturile profesorilor. Mihaela Huncă, inspector general al IȘJ, spune că situația de la Trușești este una mai veche și, deși există și hotărâri judecătorești definitive pentru decontarea navetei profesorilor pentru perioada 2010-2015, ele nu au fost puse în aplicare.

like facebookDomnul primar refuză să dea un drept al cadrelor didactice, refuză să comunice cu acestea. Noi am apelat și la Prefectura Botoșani, astfel încât sperăm să avem sprijin ca să se rezolve această problemă”, a spus Mihaela Huncă.

Profesorii care predau la această școală au intrat la ore pentru a supraveghea elevii, însă nu au desfășurat procesul instructiv-educativ.

Noi suntem alături de cadrele didactice. De foarte multe ori am făcut apel scris, verbal și cred că acordarea drepturilor privind naveta cadrelor didactice nu trebuie să stea doar la voia domnului primar. Cheltuielile sunt foarte mari, ajung la 3-4 milioane lei vechi pe lună și știm că salariile nu sunt foarte mari. Cadrele didactice navetiste au familii acasă, au copii și ar trebui sprijinite. Fac apel către domnul primar să respecte legislația în vigoare”, a adăugat șefa IȘJ.

Profesorii care au fost în clase și au supravegheat elevii nu vor avea orele tăiate. Reamintim că luni, profesorii de la Liceul Trușești au declanșat o grevă spontană, nemulțumiți că nu li se decontează naveta.

One thought on “Șefa IȘJ, despre protestul profesorilor de la Trușești: Suntem alături de cadrele didactice. Fac un apel la domnul primar să respecte legislația

  1. Care este ala care respecta legea?, legea trebuie s-o respecte fraierimea, smecherii care sunt numiti pe functii de conducere , sunt pusi apolitic, apropo de intrebarea din sondaj cu doamna Inspector general al ISJ Botosani, nu exista tehnocrati, atat ministri cat si inspectorii generali scolari, cat si secretarii fie ei din unitatile bugetare sau ai guvernului niciunul nu este tehnocrat, toti dintre cei amintiti mai sus sunt numiti politic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *