Dezbateri organizate de PSD cu societatea civilă după protestele din stradă şi căderea Guvernului

ovidiu portariuc la dezbateri2Social democraţii au orgnaizat, sâmbătă, o dezbatere cu societatea civilă. Evenimentul a adunat mai mult pesedişti decât reprezentanţi ai societăţii civile, cei din urmă fiind mai mult lideri de sindicat.

like facebookOvidiu Portariuc, primarul municipiului, a menţionat că acţiunea vine ca un răspuns a ultimilor evenimente, făcând referire la protestele de stradă şi schimbarea Guvernului. Acţiunea intitulată Societatea Civilă şi Stânga Românească” a fost mai mult un bilanţ al Guvernului Ponta din partea social democraţilor şi criticarea actului Guvern, iar de cealaltă parte sindicaliştii şi-au exprimat nemulţumirile fiecare din sectorul pe care îl reprezintă.

ovidiu portariuc la dezbateri„Întâlnirea de astăzi survine pe fondul ultimilor evenimente şi vine ca un răspuns, ca o reacţie a acestor evenimente. Am constat că ceea ce lipseşte cel mai mult din societatea românească este dialogul, dezbaterea. Politicienii sunt pe baricade, baricadaţi în partide sau alte structuri. Presa, baricadată în redacţie, desfăşoară un tip de luptă, cetăţenii sunt acasă în spatele televizoarelor, tinerii sunt în spatele calculatoarelor. Fiecare încearcă în felul lui să comunice. Din păcate lipseşte întâlnirea, dezbaterea a acestor puncte de vedere diferite. Se pare că societatea românească reacţionează brusc şi agresiv mihaela hunca la dezbaterode multe ori doar atunci când ajunge în situaţii limită. De multe ori aceste evenimente care apar generează o stare emoţională care nu este pentru dialogul aşezat, un dialog raţional care poate duce la progres. Ca gândire am vrut să fim proactivi, să gândim aceste dezbateri. Noi am încercat şi până acum, să implicăm cetăţenii, să îi chem la dezbateri publice legate de tot ceea ce înseamnă administrarea oraşului. La dezbateri pe buget, la programe pentru dezvoltarea comunităţii. Din păcate răspunsul a fost foarte slab, foarte puţini cetăţeni au venit la aceste dezbateri. Ulterior este reproşată lipsa de comunicare. costel lupascu la dezbateriOri nu am ştiut noi să ajungem la cetăţeni pe canelele de comunicare potrivite astfel încât să primească acest mesaj, ori există această reacţie de nemulţumire în care fiecare se retrage în domeniul în care profesiosează şi îşi vede în continuare de treabă şi nu îl mai interesează problemele comunităţii. Nu văd un interes constant şi stabil al cetăţenilor vizavi de aceste programe ale comunităţii. Noi ne-am dori mult mai multă comunicare, însă sigur acest lucru nu este uşor de realizat nici în societăţile cu democraţie avansată. Astăzi este un prim pas, ne dorim o dezbatere în care câţi mai mulţi să interacţioneze”, a declarat Ovidiu Portariuc.

sindicalisti la dezbateri

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *