Concert simfonic cu dirijor și soliști italieni, vineri seară, la Filarmonică

concert filarmonica din BotosaniVineri, 20 noiembrie 2015, ora 18,30
Botoşani, Sala Casei de Cultură a Sindicatelor

CONCERT SIMFONIC

Dirijor: GIUSEPPE CARANNANTE (Italia)
Solişti: ALDO de VERO şi GIUSEPPE CAMPISI, pian
(Italia)

like facebookÎn program:

G. Carannante: Pavane pour Emerik
Andantino sostenuto

L. Kozeluch: Concertul pentru pian la patru mâini şi orchestră, în si bemol major
Allegro
Adagio
Rondo: Allegretto

P a u z ă

Fr. Schubert: Simfonia a VIII-a, în si minor – Neterminata
Allegro moderato
Andante con moto

G. Garbarino: La Fiesta

GIUSEPPE CARANNANTE
– dirijor –

Este dirijor, compozitor şi clarinetist. De asemenea, a studiat muzica corală şi dirijatul coral, orchestraţia pentru fanfară. Studiul aprofundat al dirijatului l-a făcut sub îndrumarea maestrului P. Bellugi. Activitatea sa interpretativă include concerte cu orchestre simfonice, de cameră şi de suflători din Italia şi din alte ţări; în România a dirijat filarmonicile din Arad şi Bacău, orchestra Teatrului Liric din Craiova; în Ucraina orchestrele din Ivano Frankivsk, Harkov şi Cernăuţi; în Republica Moldova Orchestra Naţională Radio din Chişinău; a dirijat orchestre de cameră din România şi Elveţia, precum şi spectacolul cu opera Madama Butterfly în compania Operei Maghiare din Cluj-Napoca.
Activitatea sa componistică se concretizează în lucrări de genuri diferite, dedicate unor diverse tipuri de orchestră: de cameră, de suflători. Lucrările sale sunt publicate de editurile Bèrben, Santabarbara şi Esarmonia. Între lucrările sale mai cunoscute se află Elegia pentru orchestră de coarde, Miraj fantezie concertantă pentru violoncel şi orchestră de coarde, Natalia’s Concerto pentru vioară şi orchestră de coarde, Marş simfonic pentru orchestră de suflători.
În ceea ce priveşte clarinetul, a studiat la Napoli cu S. Natale şi s-a perfecţionat cu G. Iuliano şi apoi la Accademia Chigiana din Siena, sub îndrumarea maestrului G. Garbarino. Ca interpret la acest instrument, actualmente este preocupat de activităţile camerale, în special de activitatea formaţiei Duo Bernstein alcătuită împreună cu pianista Rita Della Ragione.
Giuseppe Carannante este preşedintele Asociaţiei Muzicale Symphonia Mundi prin intermediul căreia a realizat turnee cu orchestre prestigioase pe întregul teritoriu italian.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *