Botoşaniul, campion la baseball! Echipa va participa în cupele europene

C.S Ishido BotosaniCampionatul naţional de baseball a fost câştigat, în acest an, de o echipă din Botoşani, care s-a calificat, în premieră, în cupele europene.

Formaţia CS Ishido Botoşani, antrenată de Bogdan Pârvu, s-a aflat la prima participare în campionat şi, în acelaşi timp, la primul titlu din istoria clubului. Ea a învins, în play-off-ul campionatului formaţiile CS Atletico Alexandria, LPS CSS Roman şi CE Leaders Călăraşi.

Echipa este formată 100% din tineri amatori pentru care baseball-ul este mai mult decât o pasiune. Antrenorul echipei, Bogdan Pîrvu, are doar 23 de ani, iar fratele acestuia, Eduard, care a fost desemnat cel mai bun jucător al campionatului, are doar 21 de ani.

like facebook„În primul rând vrem să mulțumim președintelui clubului, Mihai Drețcanu pentru ajutorul acordat și domnului director al Clubului Sportiv Școlar Botoșani, Nacu Constantin, care și-a dat acordul să folosim la seniori cei mai buni trei juniori de la echipa de baseball al Clubului Sportiv Școlar Botoșani, aceștia fiind folosiți la toate meciurile din campionatul de seniori”
, susține antrenorul echipei, Bogdan Pîrvu.
baseballSportivii au mers la competiţii pe banii pe banii proprii sau ai părinţilor şi s-au întrecut cu cluburi cu performanţe multiple în România.

Acum se văd în situația de a reprezenta țara în cupele europene, însă participarea este incertă. Baseball-iștii nu au niciun sponsor, iar membrii lotului nu au de unde acoperi costurile pentru participarea la turneul european care va avea loc în Anglia, Spania sau Belgia.

„La anul participăm în Cupele Europene și reprezentăm România, iar asta trebuie să fie o mândrie pentru botoșăneni. Până acum, totul la noi a fost voluntariat, dar costurile în cupele europene sunt foarte mari. Costurile sunt cel puțin 5.000 de euro, iar noi nu avem de unde strânge acești bani. Sperăm să găsim un sponsor”, a afirmat Bogdan Pîrvu.
Numai taxa de înscriere în cupele europene este de 500 de euro, iar transportul, cazarea și masa celor 15 membri ai lotului costă peste 4.500 de euro.
 Lotul complet al echipei în acest sezon a fost:
 
Pirvu Bogdan
Sirbu Claudiu
Pirvu Eduard
Ilie Daniel
Pirvu Beniamin
Cioaba Ionut
Florea Alin
Sinoschi Eduard
Lungu Sorin
Sandu Claudiu
Paveliuc Serban
Butnariuc Madalin
Amarandei George
Calimandruc Alexandru
Lono Joel
 
Rezultatele turneului final:
 
CS Ishido Botosani – LPS – CSS Roman 6-5
CS Ishido Botosani – CS Atletico Alexandria 7-6
CS Ishido Botosani – CS Leaders Calarasi 18-8

 

 

2 thoughts on “Botoşaniul, campion la baseball! Echipa va participa în cupele europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *