FOTO Ţigări cărate cu drona. Prejudiciu de milioane de lei

traficant de tigari adus cu mascat1Procurorii DIICOT au anihiliat, joi, şase grupări de traficanţi de ţigări ce acţionau în judeţul Botoşani.

like facebook Grupările erau formate din 32 de persoane sprijinite de doi poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut ce le spuneau traficanţilor pe unde patrulează colegii lor.

Ţigările erau introduse în ţară de ucrainieni şi moldoveni prin zona localităţilor Bajura – Darabani, iar de către palierul moldovenesc al grupărilor prin zona de frontieră adiacentă localităţilor Păltiniş – Horodiştea, Rediu – Rădăuţi-Prut – Miorcani, Cotu Miculinţi –Crasnaleuca, Mitoc şi Liveni – Manoleasa Prut.

traficant de tigari adus cu mascatŢigările erau preluate şi transportate pe teritoriul României de ”cărăuși” sau cu ajutorul unor aparate de zbor de tip dronă, depozitate temporar la domiciliul membrilor grupului sau în alte locuri prestabilite şi ulterior distribuite. În urma percheziţiilor s-au ridicat sume de bani, maşini, dar şi un pistol cu are comprimat.

 „Deşi aparent grupările  funcţionau independent, membrii acestora au derulat temporar şi activităţi ,,comune”, fiind traficate în total 7.000.000 de jandarmi mascati tigari perchezitii diicot botosanițigări. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 3.800.000 de lei.  La sediul DIICOT- Biroul  Teritorial Botoşani  vor fi aduse, în vederea audierii, un  număr de 39 persoane , respectiv 34 suspecţi şi 5 martori. Suportul tehnic şi informativ  a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi  Direcţia de Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, Iaşi , Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani, lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani  Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani – S.A.S. Botoşani şi Compartimentului Sprijin Operativ din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *