Vezi sumele finale repartizate către primării în ședința de Consiliu Județean!

cj fara turcanuConsilierii județeni au aprobat, joi, proiectul de Hotărâre privind repartizarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pe unități administrativ-teritoriale, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcționare și pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, pe anul 2015, precum și proiectul de Hotărâre privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, pe anul 2015. S-au abținut sau au votat împotrivă consilierii PSD și unii consilieri independenți. 

like facebookConsilierul județean Dorin Ciuștea a spus că Primăria Răchiți nu a primit niciun leu pentru cofinanțarea proiectelor pe dezvoltare locală. La rândul său, consilierul PSD, Gheorghe Vâzdoagă, a menționat că Guvernul a alocat constant bani pentru achitarea arieratelor, însă unii primari au folosit banii destinați stingerii arieratelor în alte scopuri.

Din ceea ce știu eu, astăzi nu ar mai trebui să existe arierate. Ar trebui să facem o analiză și din acest punct de vedere”, a spus Vâzdoagă.

Președintele Consiliului Județean a ținut să precizeze că multe dintre comunele din județ nu au solicitat bani la rectificarea bugetară, în ciuda adreselor trimise către aceștia.

Vezi aici sumele repartizate către primării pentru drumuri!

Vezi aici sumele repartizate către primării pentru achitarea arieratelor și pentru susținerea programelor de dezvoltare locală!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *