Portariuc, către consilierii județeni: Nu putem continua cu această subfinanțare a municipiului Botoșani de către Consiliul Județean

ovidiu portariuc primar botosaniPrimarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, s-a declarat joi nemulțumit de banii alocați de Consiliul Județean. Acesta a fost prezent pentru prima dată la ședința de Consiliu Județean și a spus că din anul 2012, Primăria municipiului Botoșani a primit sume tot mai mici. Portariuc a menționat că pe viitor nu se mai poate merge ”cu această subfinanțare a municipiului Botoșani”.

like facebookAm avut senzația că de ceva vreme cetățenii municipiului Botoșani nu sunt reprezentați în Consiliul Județean. Muncipiul Botoșani are aproape 30% din populația județului, 90% din ceea ce înseamnă economia județului este concentrată pe municipiul Botoșani. Dacă facem o analiză la nivelul unui an și vedem cât la sută este alocat municipiului Botoșani din fondurile Consiliului Județean, o să vedeți că ne situăm undeva sub un procent. Nu mi se pare corect, nu mi se pare drept față de cetățenii municipiului Botoșani și mă întreb ce s-a întâmplat diin 2012 până în prezent, pentru că uitându-mă în istoricul acestor alocări nu cred că s-a diminuat populația municipiului în asemenea ritm”, a spus Portariuc către consilierii județeni.

Acesta a afirmat că dacă până în 2011 se alocau municipalității 1,5-1,7 milioane- până la 2 milioane lei, acum s-a ajuns la sume de 300-400 mii leiEdilul municipiului a ținut să tragă un semnal de alarmă.

Pentru viitor nu putem continua cu această subfinanțare a municipiului Botoșani de către Consiliul Județean, pentru că facem și noi parte din județul Botoșani. Chiar dacă ne place sau nu ne place”, a adăugat Portariuc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *