Consilieri județeni nemulțumiți de împărțirea banilor către primării: Ați pedepsit jumătate din cetățenii județului!

cj fara turcanuCritici din partea unui consilier județean cu privire la repartizarea banilor pentru drumuri, pe care a făcut-o CJ către unitățile administrativ-teritoriale. Dorin Ciuștea a afirmat că împărțirea s-a făcut, asemeni lunii septembrie, pe criterii politice și ilegal. Acesta a mai spus că și ședința de Consiliu Județean de repartizare a fondurilor a fost programată destul de târziu.

like facebookHotărârea de Guvern a venit la începul lunii noiembrie și ați mai ținut-o două săptămîni. Lucrurile trebuiau să meargă mai repede, pentru ca și primăriile să-și rectifice bugetele. Vin urătorii și dăm banii înapoi. De asemenea, repartizarea este nelegală, pentru că nu ați ținut cont de niște criterii prevăzute de lege”, a spus Ciuștea.

Consilierul județean a venit și cu exemple privind repartizarea. El a spus că orașul Bucecea are 6,7 km de drumuri proaste și a primit 38 mii lei iar comuna Viișoara are tot 6.7 km de drumuri comunale proaste și a primit 130 mii lei.

Și comuna Știubieni, spune consilierul, a primit la rectificarea din septembrie 400 mii lei pentru 10,8 km de drumuri comunale proaste, iar la rectificarea din noiembrie figurează tot cu 10,8 km drumuri proaste și a mai primit în plus 200 mii lei.

Critici la modul de repartizare a banilor pentru drumuri a avut și consilierul județean Gheorghe Vâzdoagă. El le-a spus consilierilor PNL și Executivului CJ că prin această repartizare a pedepsit jumătate din cetățenii județului.

Am analizat și eu această repartizare și îmi pun o întrebare: dacă rolul nostru , a Consiliului Județean, este să-i pedepsim pe cetățenii județului Botoșani, pentru că prin acest mod jumătate din cetățenii județului sunt pedepsiți de noi. Cei pedepsiți au votat în 2012 masiv USL, deci și pe dumneavoastră”, a spus Vâzdoagă.

Guvernul a alocat, la începutul lunii noiembrie, 13,8 milioane lei pentru lucrări la drumuri comunale și județene, 5,8 milioane lei fiind repartizați Direcției Județene de Drumuri și Poduri, restul banilor fiind direcționați către primării.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *