Primarul cere şi verificarea integrităţii celor doi viceprimari

Ovidiu Portariuc- Marius Buliga- Cosmin AndreiPrimarul Botoşaniului, Ovidiu Portariuc, a cerut procurorilor să verifice şi integritatea celor doi viceprimari ai municipiului, Cosmin Andrei şi Marius Buliga.

Printr-un comunicat remis joi, primarul susţine că, pe 18 noiembrie, a fost trimisă, prin poștă, o nouă solicitare similară cu privire la verificarea celor doi viceprimari.

like facebookPrimarul a menționat că cererea sa nu vizează date din conținutul unor anchete penale și nici aspecte care țin de procedurile premergătoare urmăririi penale – informații care, potrivit legii, nu pot fi făcute publice. În schimb, solicitarea Primăriei are în vedere doar precizarea din partea organelor judiciare dacă angajații instituției au calitatea de suspect sau învinuit în vreunul din dosarele aflate în cercetare sau pe rolul instanțelor de judecată.

Înțeleg foarte bine că datele privind desfășurarea unor investigații judiciare nu pot fi făcute publice. În schimb, calitatea pe care o are o anumită persoană într-un dosar penal poate fi comunicată public, fapt pe care îl constatăm frecvent în comunicatele DNA sau ale altor instituții similare”, a precizat primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *