Crește datoria publică! Primăria, pusă de guvern să facă un nou credit

Primaria BotosaniPrimăria municipiului Botoșani se împrumută de la Ministerul Finanțelor pentru a asigura subvenția ce era până iarna aceasta susținută de la bugetul de stat. Primarul Ovidiu Portariuc a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că municipalitatea va atrage un credit de 3,9 milioane lei. Banii vor fi folosiți pentru plata în avans a gazului necesar alimentării serviciului public de furnizare a energie termice. Împrumutul va fi luat pe 20 de ani, cu dobândă de 3,3%.

like facebookSuntem nevoiți să ne împrumutăm pentru asigurarea furnizării cu gaz în sezonul rece. S-a terminat. Dacă statul a susținut tot ceea ce a însemnat termoficare pe sistem centralizat la nivel național, din cauza unor datorii enorme realizată de unele orașe din sudul țării și o povară mare la bugetul național, s-a decis trecerea la acest model. Noi plătim subvenția către Modern Calor, datoria noastră către Modern Calor. Ideal este să reușim eliminarea acestor subvenții, așa cum s-a făcut în fiecare an și am cunoscut o descreștere de la 16 milioane lei în 2012 am ajuns la 10 milioane anul trecut, din care asiguram din buget 6 milioane lei restul diferenței de 4 milioane erau de la guvern. De acum înainte, fiecare comunitate va trebui să gestioneze această problemă sensibilă”, a spus Portariuc.

El a adăugat că nu va crește prețul gigacaloriei.

Primăria Botoșani a mai luat un credit de 17,6 milioane lei de la Ministerul Finanțelor pentru corecțiile financiare la proiectele europene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *