Primarul Portariuc a cerut Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani verificarea a 27 de șefi din Primăria Botoșani

ovidiu portariuc tribunaPrimarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a trimis Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani o listă cu 27 de persoane care dețin funcții în Primăria Botoșani și direcțiile din subordine, pentru a vedea  dacă acestea au calitatea de suspect sau învinuit în vreun dosar. Printre persoanele care vor fi verificate la integritate se numără și cei doi viceprimari Cosmin Andrei și Marius Buliga, dar și consilierii din cabinetul primarului.

like facebookAm trimis lista cu persoanele aflate în funcții de conducere să aflăm dacă aceștia au în prezent calitatea de suspect, învinuit în dosare de natură penală ce presupun infracțiuni contra statului sau contra autorității, infracțiuni de corupție sau serviciu, infracțiuni de fals sau orice infracțiune săvărșită cu intenție, care ar face incompatibilă cu exercitarea funcției publice”, a spus Portariuc.

Primarul a spus că acest demers este un prim pas și că obiectivul final este acela ca în Primăria Botoșani corupția să fie zero.

Este important ca cetățenii să aibă încredere în această instituție. Eu nu am niciun fel de suspiciune. Cred că sunt oameni corecți, cinstiți, dar trebuie să dăm dovadă de transparență”, a mai spus Portariuc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *