Rău-platnicii Modern Calor, debranșați de la încălzire cu executorul judecătoresc

executare silita Modern Calor BotosaniSocietatea de termoficare a municipiului Botoșani continuă executările silite pentru recuperarea debitelor de la clienții rău platnici, chiar în plin sezon rece.

Marți, 17 noiembrie 2015, a fost debranșat de la rețelele de distribuție a energiei termice și apei calde menajere un client domiciliat la aderesa str. Calea Națională nr. 8, ap. 2. Debranșarea s-a făcut în prezența executorului judecătoresc și în baza unei hotărâri definitive a instanței. Respectivul proprietar înregistrază la această dată un debit către SC Modern Calor SA în valoare de 9 100 lei. Măsura a fost dispusă în vederea stopării creșterii debitului, urmând ca executorul să facă demersurile legale necesare pentru recuperarea acestuia. Datornicul va fi însă obligat să achite în plus cheltuieli de judecată și de executare silită. Executarea se face prin instituirea popririlor pe venituri sau executarea bunurilor.

like facebookCompartimentele specializate ale societății Modern Calor SA continuă să întocmească dosare de trimitere în judecată și să treacă la executarea silită în cazul dosarelor în care instanța deja s-a pronunțat. De la începutul acestui an aproape 600 de dosare au fost transmise la executori judecătorești, pentru recuperarea debitelor.

În anumite cazuri este vorba de datornici care nu au plătit încălzirea niciodată, debitele lor depășind chiar și 10.000 lei. Unii dintre aceștia sunt atât de neglijenți, încât, deși îndeplinesc condițiile cerute de lege, nu au formulat nici măcar cereri pentru acordarea ajutoarelor de încălzire date de stat, potrivit unui comunicat al societății Modern Calor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com