Portariuc îi cere noului co-președinte al PNL să susțină proiectul ”Pace politică pentru Botoșani”

Deputat Costel Soptica-PNL BotosaniPrimarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a transmis, marți, un mesaj de felicitări noului co-președinte al alianței PDL-PNL, Costel Șoptică, exprimându-și speranța că acesta va da dovadă de „înțelepciune” și va susține proiectul „Pace politică pentru dezvoltarea municipiului Botoșani – 2015 – 2025”.

like facebookÎl felicit pe domnul Costel Șoptică pentru desemnarea în funcția de co-președinte al alianței PDL-PNL. Faptul că dânsul este numit din partea PNL, îmi dă speranțe că va privi cu înțelepciune propunerea mea de a realiza un consens politic la nivelul municipiului Botoșani pentru susținerea proiectelor majore necesare pentru dezvoltarea acestui oraș”, a precizat primarul.

Ovidiu Portariuc a mai spus că din alianța PDL-PNL, liberalii vechi reprezintă „partea cerebrală” care ar putea echilibra unele reacții impulsive din partea aliaților lor PDL-ști. „Atunci când am propus proiectul „Pace politică pentru Botoșani”, au fost câteva reacții mai impulsive din partea unor reprezentanți de marcă ai PDL. Sper însă că liberalii vechi, care în opinia mea constituie partea cerebrală a alianței PDL-PNL, vor echilibra aceste excese impulsive și vor accepta propunerea de a realiza un consens politic în beneficiul municipiului Botoșani”, a mai spus Portariuc.

Săptămâna trecută, primarul Ovidiu Portariuc a lansat public programul „Pace politică pentru dezvoltarea municipiului Botoșani – 2015-2020”, prin care a cerut tuturor partidelor politice să ajungă la un consens în ceea ce privește proiectele majore care ar trebui susținut în beneficiul orașului, indiferent cine se va afla la conducerea Primăriei și cine va deține majoritatea în Consiliul Local, în următorii 10 ani. În acest sens, primarul a propus o listă de 15 proiecte majore, invitând partidele politice și societatea civilă să vină cu propuneri de îmbunătățire a acestei liste, urmând ca apoi toate părțile să își asume public susținerea programului stabilit.

Sursa: comunicat Primăria Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *