Fost angajat al unei mari societăţi agricole, condamnat după ce a distrus terenurile mai multor fermieri

tractor la aratUn fost angajat al unei mari societăţi agricole din judeţul Botoşani a distrus culturile mai multor fermieri, după ce aceştia i-au refuzat oferta de a le cumpăra pământul.

Ionuţ Berbuncă, fost angajat al societăţii Agri Pe SRL Frumuşica, a fost condamnat definitiv, luni, de Curtea de Apel Suceava la o amendă de 7.500 de lei. Acesta a mai fost obligat, în solidar cu societatea la care a lucrat, la plata a  a 5781 de lei către Ioan Druc, 3109 de lei către Ana Anton şi 5175 de lei către Constantin Bălaşei.

Fapta s-a întâmplat în primăvara anului 2011 când inculpatul le-a făcut mai multe oferte trei fermieri din zonă pentru a le cumpăra terenurile. A fost refuzat de oameni, însă avea nevoie de acele suprafeţe pentru a comasa o suprafaţă mare pentru a lucra mai eficient.

like facebookDupă ce a mai insistat de câteva ori cu ofertele, Ionuţ Berbuncă a ajuns să aplice măsuri mai dure. A pus mai mulţi tractorişti de la firmă să discuiască lucerna ce era plantată de fermieri pe o suprafaţă de 3,84 hectare de teren. Ulterior oamenii au chemat Poliţia, iar bărbatul s-a ales cu un dosar penal pentru distrugere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *