Undă verde pentru angajări în instituțiile publice. DGASPC scoate la concurs 40 de posturi

dgaspc botosaniDirecția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului va scoate la concurs toate posturile cuprinse în organigramă, dar care nu au putut fi ocupate din cauză că erau blocate. Potrivit directorului DGASPC, Dan Șlincu, posturile vacante din sistemul public au fost deblocate, din 15 noiembrie, prin Legea nr. 271/2015 pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii instituţiilor şi autorităţilor publice centrale şi locale. DGASPC are vacante la această dată 247 de posturi, însă într-o primă etapă vor fi scoase la concurs în jur de 40 de posturi.

like facebookPotrivit acestei legi, instituțiile publice pot să facă angajări, cu condiţia încadrării în plafonul cheltuielilor de personal şi al cheltuielilor de personal aprobate prin buget. Este o gură de oxigen pentru noi și vom scoate la concurs posturile prioritare. Noi mai avem nevoie să angajăm asistenți maternali, asistenți medicali, instructori de educație, psihologi”, a spus directorul DGASPC.

Într-o primă etapă, DGASPC va scoate la concurs 17 posturi de asistent maternal, 20 de posturi de instructori educație, urmând ca pe parcurs să fie scoase la concurs și celelalte posturi vacante.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *