Patronii de la Tex Club și de la Rediu, reținuți de procurorii DNA

jandarmi masina mascati tex bulevardDoi importanți oameni de afaceri din Botoșani, patronii resataurantelor Tex și Rediu, Viorel Dănuța și, respectiv, Costel Calistru, au fost reținut de procurorii din Suceava ai Direcției Naționale Anticorupție, în urma descinderilor de sâmbătă.

Alături de ei a fost reținut și fostul comisar al Gărzii Financiare Ioan Teodorescu, în prezent inspector din cadrul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc  – Serviciul Teritorial Nord Est.

like facebookViorel Dănuţă este suspectat de comiterea unei infracţiuni de dare de mită, în timp ce Costel Calistru este suspectat de comiterea a două infracțiuni de dare de mită, o infracțiune de cumpărare de influenţă, o infracţiune de complicitate la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, o infracţiune de instigare la dare de mită.

În cazul lui Ioan Teodorescu, anchetatorii au reţinut nu mai puțin de 11 infracțiuni de luare de mită, o infracţiune de trafic de influenţă, o infracţiune de abuz în serviciu, două infracţiuni de folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane  neautorizate, o infracțiune de omisiunea sesizării şi o infracțiune de favorizarea făptuitorului, precum şi o infracțiune de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate comise în perioada august 2013- 24 octombrie 2015.

Toţi aceştia urmează să fie prezentaţi în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Totodată, faţă de subcomisarul Ionuţ Stărică, procurorii DNA Suceava au dispus măsura controlului judiciar, măsură dispusă şi în cazul altor patru suspecţi.

 

 

5 thoughts on “Patronii de la Tex Club și de la Rediu, reținuți de procurorii DNA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *