Patronii unei cunoscute firme din Botoșani, condamnați pentru evaziune fiscală

benzinaria Cristal de la Hudum- BotosaniPatronii unei cunoscute firme din Botoșani a fost condamnați, vineri, de magistrații Tribunalului Botoșani. Este vorba de patronii lanţului de benzinării și magazine „Cristal” şi ai complexului comercial Tratoria, care au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală.

Genoveva Purice și fiii acesteia, Petrino Purice şi Victor Purice, au primit pedepse cu închisoare, beneficiind de suspendarea acestora, însă nu vor mai avea voie să greșească în următorii șase ani, care reprezintă termen de încercare.

Cei trei au fost obligaţi, de asemenea, să plătească statului, în solidar cu firma Cristal SRL, suma de 1,94 milioane de lei plus dobânzi și penalități.

like facebookAlături de ei a mai fost condamnat, tot la doi ani de închisoare cu suspendare, şi un om de afaceri din Bacău, Ciprian Cătălin Şelaru, stabilit acum în Cluj Napoca.

Cei patru au fost trimiși în judecată în 2014 după ce, în calitate de asociaţi unici şi administratori a mai multor societăţi comerciale din municipiu Botoşani şi Oradea, în perioada iunie – decembrie 2003, au întocmit documente fiscale necorespunzătoare realităţii sau au acceptat astfel de documente, înregistrând în evidenţele contabile ale societăţilor, operaţiuni financiare fictive, în sistem suveică, de aprovizionare cu uleiuri minerale neaccizate, şi/sau comercializând în realitate benzină şi motorină, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul consolidat al statului, cu suma totală de 2.124.941 lei RON (551.445 Euro).

Procurorii au dispus măsura sechestrului asigurator, până la concurenţa sumei datorate, prin indisponibilizarea de bunuri, proprietatea inculpaţilor.

Decizia instanței nu este definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *