Șeful ISU Botoșani: Unitățile de învățământ sunt cele mai sigure din punct de vedere al riscurilor de incendiu

scoala rachiti8Șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, col. Radu Anton, a declarat, vineri, la o întâlnire cu primarii din județ și prefectul Costică Macaleți, că școlile sunt instituțiile cele mai sigure din punct de vedere al riscurilor la incendiu. El a motivat că în unitățile de învățământ au loc cele mai multe acțiuni de prevenire iar în plus sunt instituții unde fumatul și consumul de alcool este interzis.

like facebookPotrivit acestuia, din cele 533 de unități de învățământ din județul Botoșani 20 dețin autorizații de securitate la incendiu, iar alte 14 școli, care au în derulare proiecte de modernizare, au obținut aviz de securitate la incendiu și urmează să primească și autorizații de funcționare.

Rămân 499 de școli, iar asta nu înseamnă că în aceste școli este un haos. Nu. S-a înțeles greșit, pentru că toate școlile se supun normelor generale de securitate la incendiu. În fiecare an, fiecare unitate de învățământ este verificată de pompieri și absolut toate școlile au nivelul de siguranță la incendiu cerut de legislația în vigoare”, a spus Radu Anton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *