Parc de aventură la Botoșani cu tiroliene, labirint natural și airsoft

parc aventuraMunicipiul Botoșani va avea și un parc de aventură în zona versantului Pacea. Primarul Ovidiu Portariuc a spus că acest parc va completa setul de activități fizice cu elemente de divertisment de tipul zonelor de paintball, airsoft, labirint natural, trasee de cățărare pe sisteme de cablu și tiroliene.

Pentru acest Parc Aventura proiectul este realizat. Este un proiect în valoare de opt milioane lei. Așteptăm deschiderea liniei de finanțare de către Ministerul Mediului și sperăm ca în primăvara anului viitor să demareze și lucrările”, a spus Ovidiu Portariuc.

like facebookSe are în vedere mărirea zonei de spații verzi, stabilizarea versantului prin împădurire, mascarea cimitirului Pacea printr-o plantatie perimetrala de protectie.

Proiectul pe care îl are în vedere municipalitatea mai propune amenajarea zonei cu mobilier urban, umbrare, coşuri de gunoi. În zonă vor fi spaţii de agrement care vor cuprinde: o zonă de aventura de cca 26.000 mp, zona paintball – cca 13000 mp, zona pentru jocurile de iarna,  zona destinata adolescenţilor pentru practicarea skate- ului, zona picnic, cu 20 mese şi 4 gratare.

De asemenea, vor fi amenajate două parcari, la fiecare din cele doua intrări in zona. Vor exista mai multe alei: alee pietonala – alee pentru biciclisti, role şi alei pietonale alergare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *