Val de solicitări la ISU pentru obținerea autorizațiilor de securitate la incendiu

anton radu poza extra super coolInspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a fost luat cu asalt de administratorii de localuri din județul Botoșani, care solicită obținerea autorizațiilor de securitate la incendiu. Șeful ISU Botoșani, col. Radu Anton, a declarat că după tragedia din Colectiv s-a înregistrat o creștere a solicitărilor pentru astfel de avize, implicit din partea unităților de învățământ.

like facebookProcentul de 7% școli autorizate este real, pentru că sistemul de autorizare a intrat în funcțiune din 1992. Toate documentele de atunci elaborate, inclusiv în anul 2015, prevăd că emiterea de autorizații se face la acele școli care se construiesc din temelie sau la școlile care derulează proiecte de investiții pentru modernizare. Restul școlilor nu intră sub incidența legislației privind autorizarea. Asta nu înseamnă că ele nu trebuie să îndeplinească niște criterii de performanță privind siguranța la incendiu”, a spus șeful ISU.

Pentru că vor să se pună în ordine, patronii mai multor localuri din județ au decis să-și suspende, temporar, din proprie inițiativă activitatea.

Avem informații despre anumiți patroni de localuri, care au luat din proprie inițiativă decizia închiderii până la intrarea în legalitate. date fiind sancțiunile stabilite și mărite în ultima perioadă, au considerat că este mai bine să intre în legalitate și după aceea să funcționeze”, a adăugat șeful ISU.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *