Președintele CJ, despre întreruperea apei în județ: Nemulțumirile și înjurăturile le luăm noi, nu cei de la apă. Am să-i urechesc

gheorghe sorescu consiliul judetean botosaniPreședintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, acuză o colaborare deficitară cu conducerea societății Nova Apaserv. El spune că nu este normal să afle din presă că județul rămâne două zile fără apă și este nemulțumit că operatorul nu a găsit alte soluții, astfel încât revizia tehnică să nu se facă cu întreruperea totală a apei în județ.

like facebookAceste revizii sunt planificate. Ele se gândesc vinerea și sâmbăta, pentru că până vineri funcționează toate instituțiile, școlile și nu putem întrerupe. Nu mi se pare însă normal, și aici am să-i urechesc un pic, să citim în presă că vor întrerupe apa, pentru că nemulțumirile și înjurăturile le luăm noi, nu cei de la apă”, a spus Sorescu.

Președintele CJ va cere reprezentanților Nova Apaserv ca revizia tehnică să se facă etapizat și într-un interval cât mai scurt.

Să închidem întâi la Flămânzi, după aia din aproape în aproape, astfel încât să nu închidem apa de la baraj și după așteptăm trei zile să se umple instalația sau să se echilibreze. Încercăm să găsim o soluție tehnică, pentru că sunt la apă destui ingineri care pot să gândească în așa manieră să nu oprești apa la Prut și după aștepți să se umple rezervorul de la Flămânzi”, a adăugat președintele CJ.

Căutăm soluții de așa manieră ca perioada săî fie cât mai scurt și pe tronsoane nu să închidem tot sistemul

Societatea Nova Apaserv  a anunțat oprirea generală a sistemului de alimentare cu apă Bucecea – Dorohoi – Botoșani – Flămânzi, în perioada 20-22 noiembrie 2015,  în vederea executării lucrărilor de revizie generală și reparații capitale planificate.

Furnizarea apei va fi oprită în seara zilei de vineri  20 noiembrie  începând cu ora 2000, iar manevrele de repunere în funcțiune a sistemului vor începe în noaptea zilei de sâmbătă spre duminică.

Lipsa apei va afecta localitățile alimentate din sistemul de alimentare Siret, respectiv municipiile Botoşani şi Dorohoi, oraşele Bucecea, Flămânzi, precum și comunele Băluşeni, Brăeşti, Broscăuţi, Copălău, Cristeşti, Curteşti, Leorda, Mihai Eminescu, Răchiţi, Stăuceni, Unţeni, Văculeşti, Vlădeni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *