Directorul Urban Serv: Se va propune un cuantum al taxei de salubritate pentru două perioade

simion drelciucDirectorul societății Urban Serv Botoșani a declarat că pentru anul viitor se va propune un cuantum al taxei de salubritate pentru două perioade: un cuantum până se deschide depozitul de la Stăuceni și un cuantum după deschiderea acestuia. Simion Drelciuc susține că, potrivit unei adrese venite din partea Consiliului Județean,  începând cu 2016, va trebui cuprinsă în taxa de salubrizare, care va fi aprobată în ședința de Consiliu Local de joi, cota de dezvoltare prevăzută în cadrul proiectului ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Botoșani”, care este în valoare de 74,04 lei pe fiecare tonă care va fi depozitată la Stăuceni.

like facebookTaxa aceasta se aprobă o dată în an și nu poate fi modificată. O să vedem cum putem prindem această valoare în taxa pe care va trebui plătită de cetățenii din municipiu. S-au discutat niște variante. Se va propune un cuantum al taxei pentru două perioade: un cuantum al taxei până se deschide depozitul la Stăuceni și un cuantum după ce se va deschide. Vor fi două valori pentru taxe. Această solicitare este prevăzută în proiect și a venit către autoritatea publică”, a spus Drelciuc.

Directorul Urban Serv susține că cel de-al doilea cuantum ar fi generat de cheltuielile societății cu transportul, care ar putea crește între 10 și 15%. La această dată, taxa de salubrizare este de 6,8 lei persoană pe lună și ar putea ajunge la 7,5-7,7 lei pe lună.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *