Una din taxele locale plătite de botoșăneni s-ar putea majora. Vezi motivul!

taxe si impoziteUna din taxele locale plătite de botoșăneni s-ar putea majora cu până la 15-20%. Este vorba de taxa de salubritate, care ar putea crește urmare a unei solicitări venite din partea Consiliului Județean Botoșani. Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a declarat că reprezentanții CJ cer o majorare a acestei taxe, pentru a putea permite acoperirea cheltuielilor de transport până la depozitul ecologic de la Stăuceni.

like facebookEi spun, la fel ca majorarea prețului la apă pe care văd că o fac din șase în șase luni și la care ne-am împotrivit de fiecare dată, că așa îi obligă master planul. Nu cred că este singura metodă prin care acest operator sau această gestiune poate fi făcută profitabil, nu doar prin majorarea prețului. Există mai multe căi: de reducere a cheltuielilor, de optimizare a lor, de structură a costurilor. Sigur că cel mai ușor e să majorezi prețul”, a spus primarul Portariuc, care așteaptă și poziția Consiliului Local vizavi de această propunere a CJ.

Edilul municipiului Botoșani susține că a cerut șefilor județului să găsească alte metode prin care să-și atingă parametrii.

Printr-o scrisoare către finanțatori se poate demonstra că nu există sustenabilitate din partea populației pe acest indicator de performanță și solicităm modificarea și introducerea altui indicator de performanță, pentru că și cei de la UE sunt oameni și înțeleg care este situația aici, în cea mai săracă zonă a UE. Trebuie modificat acest indicator de performanță”, a spus Portariuc.

Majorarea pentru taxa de salubritate ar fi de aproape 15-20%. Proiectul de hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea taxelor și impozitelor locale pe anul 2016 va fi supus spre dezbatere în ședința de joi. Primarul a anunțat că taxele și impozitele se mențin la nivelul celor din 2015, însă va fi aplicată doar o majorare de 200% la clădirile și terenurile aflate în paragină.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *