Ce mesaj le-a transmis Portariuc liderilor politici din Botoșani după protestul din Piața Revoluției

protest tineri club bucurestiPrimarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a declarat miercuri că îi susține pe tinerii care au ieșit în stradă și este alături de aceștia, însă le-a transmis politicienilor din Botoșani un sfat: să nu ”confiște” mișcarea acestora. Primarul Portariuc a spus că este revoltat și indignat de ceea ce s-a întâmplat la București, însă, susține el, trebuie ”să fim raționali și să umblăm la cauze, să acționăm chirurgical”.

like facebookEste o mişcare a societăţii civile, a tinerilor şi nu aş vrea ca alăturându-mă să fiu acuzat că vreau să confisc, sau vreau să deturnez aceste lucruri. Îi susţin şi sunt alături de ei. Eu lupt împotriva corupţiei din interior, din sistem de aici unde este mult mai greu şi vedeţi ce greu reuşim să scoatem la iveală după ani de zile nişte lucruri care s-au întâmplat în ultimii 8-10 ani, sau mai mult. Ei trag un semnal de alarmă şi încurajez cât mai mulţi tineri să iasă să manifeste, pentru că asta e până la urmă forţa democraţiei, ca politicienii să vadă că sunt urmăriţi de către comunitate şi orice eroare, mai devreme sau mai târziu, va fi plătită, fie pe cale juridică, fie pe calea votului şi a aprecierii populare.  Am rugămintea pentru liderii politici locali să nu confişte această mişcare a tinerilor, care este curată, inocentă şi să vedem din nou lideri politici, care numai luptă împotriva corupţiei nu pot să facă, pentru că ei sunt printre primii vizaţi, să lase deoparte aceste lucruri , a spus Ovidiu Portariuc.

El spune că oamenii ar trebui cât mai des să tragă la răspundere autoritățile pentru orice ”abatere sau deraiere” la ceea ce înseamnă datoria lor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *