Preotul care are nevoie de ajutor pentru a supravieţui! Şi-a vândut şi casa pentru a se face bine

parintele ioan Sandu- Joldesti- BotosaniUn preot din judeţul Botoşani are nevoie de sprijinul semenilor săi pentru a putea supravieţui, după o boală cruntă care i-a afectat sănătatea.

Este vorba de preotul Ioan Sandu de la biserica din localitatea Joldeşti- comuna Vorona, care se află internat, de mai multe luni, în Spitalul Municipal Paşcani. Acesta a beneficiat, anul trecut, de un transplant de ficat efectuat la Clinica Fundeni.

like facebookFratele său i-a donat o bucată de ficat, însă, deşi iniţial părea că totul este în regulă, preotul de 56 de ani nu a scăpat de gravele probleme hepatice.

parintele ioan sanduAcum, starea de sănătate a preotului este foarte proastă, el având nevoie de un tratament care costă în fiecare zi 150 de lei. În speranţa că se va face bine, părintele Ioan Sandu a vândut tot ce deţinea, inclusiv casa din Paşcani. Acum, el trăieşte cu ajutorul acordaţi de rude, prieteni sau cunoscuţi.

Protopopul de Botoşani, părintele Lucian Leonte, a lansat, recent, o campanie de strângere de fonduri pentru a-l ajuta pe preotul din Joldeşti. El a apel în primul rând la preoţi, dar şi la credincioşi, cu speranţa că va asigura măcar banii pentru tratamentul zilnic pe care părintele Sandu trebuie să îl primească.

Cazul e dramatic. A vândut tot. Nu mai are nimic, nimic, nimic. În fiecare zi face tratament cu perfuzie de 150 de lei şi, de aceea, am început o colectă. I-am trimis 4.000 de lei, dar asta e nimic faţă de ceea ce îi trebuie. Acum, scriem la fiecare biserică, la fiecare preot să facă şi apel la credincioşi să îl ajutăm, că nu îl ajută nimeni”, a spus protopopul Lucian Leonte.

 

Născut la data de 2.06.1959 în localitatea Hârlău, jud. Iași.

Licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” Iași, promoția 1995.

Din data de 1 septembrie 1995 îndeplinește funcția de paroh la Parohia Joldești, Protopopiatul Botoșani.

One thought on “Preotul care are nevoie de ajutor pentru a supravieţui! Şi-a vândut şi casa pentru a se face bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *