Constantin Gabur: Nu am cerut bani sau altceva de la nimeni pentru oficierea căsătoriilor

Seful Starii Civile, Constantin GaborȘeful Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor din Botoșani, Constantin Gabur, neagă că ar fi luat bani de la tineri în schimbul oficierii căsătoriilor.

El spune că nu a condiționat niciodată de vreun ban prezența sa la serviciu și mai spune că nu a primit nicio înștiințare scrisă precum că ar exista o plângere pe numele său și nici că ar fi urmărit penal.

like facebookSâmbăta și duminica nu sunt pe statul de plată al niciunei instituții, inclusiv la cea la care lucrez acum. Am venit din timpul liber și am oficiat căsătoriile, pentru că am considerat că dacă primesc actele pentru o persoană trebuie să primesc de la toată lumea. Tot așa nu am făcut deosebire când s-a pus problema la locul oficierii căsătoriei. M-am bucurat că domnul primar a înțeles ca pe weekend să oficiem toate căsătoriile în Primărie și să se termine cu așa-zile favoritisme la unele persoane, pentru că ieșeau discuții. Referitor la acuzele care mi se aduc, vă spun că nu am condiționat niciodată prezența mea la serviciu de nimeni, nu am cerut bani sau altceva de la nimeni”, a declarat Costel Gabur.

Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute suspendarea șefului de la Oficiul de Stare Civilă, până la soluționarea dosarului deschis împotriva acestuia la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani. În tot acest timp, Gabur nu va mai putea oficia căsătoriile din municipiul Botoșani.

Gabur se află în prezent în concediu de odihnă și spune că nu este normal să se emită un asemenea înscris în perioada cât este în concediu și că nu există nicio dovadă a faptei de care este acuzat.

Gabur a fost acuzat de doi tineri care s-au căsătorit pe data de 3 octombrie 2015 că le-a pretins achitarea unei sume de 80 de lei pentru oficierea căsătoriei, fără a elibera însă și o chitanță în acest sens. De altfel, Primăria Municipiului Botoșani nu percepe nicio taxă pentru oficierea căsătoriilor, acest serviciu public fiind gratuit.

 

 

2 thoughts on “Constantin Gabur: Nu am cerut bani sau altceva de la nimeni pentru oficierea căsătoriilor

  1. Si eu am platit aceasta suma de bani…nu am primit nici o chitanta…mi-a fost cceruta deoarece starea civila a fost sambata, asta fiind acum 4 ani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com