Noi percheziții în județul Botoșani. Cine le-a făcut și ce a urmărit!

perchezitii botosaniLocuința unui bărbat din județul Botoșani a fost percheziționată, vineri, în cadrul unui dosar privind fapte de înșelăciune prin metoda Accidentul. Perchezițiile au fost făcute de poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Iaşi, care au descins atât la Penitenciarul Iaşi, cât și la două imobile, unul din Târgu Frumos, iar celălalt din municipiul Dorohoi.

Din cercetări a reieşit că,  un bărbat aflat în executarea unei  pedepse privative de libertate, ar fi contactat telefonic mai multe persoane, pe care le-ar fi indus în eroare cu privire la producerea unor accidente rutiere în care au fost implicate rude ale acestora.

Cel în cauză ar fi determinat victimele să predea personal diverse sume de bani  unei femei, care ar fi sprijinit activitatea infracţională, în scopul rezolvării favorabile a situaţiei juridice a presupusului autor al evenimentului rutier.

like facebookAu fost aduse la cercetări trei persoane, în baza probatoriului administrat în cauză două dintre acestea fiind reţinute.

În urma percheziţiilor, s-au ridicat în vederea continuării cercetărilor 5.000 de euro, 10.000  lei, 5 telefoane mobile şi 4 cartele telefonice.

În cauze, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la comiterea acestei infracţiuni și tentativă la înșelăciune, urmând ca în data de 1 noiembrie a.c., cele două persoane să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale.

 

Poliţiştii au beneficiat de sprijinul reprezentanţilorAdministrației Naționale a Penitenciarelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *