FOTO Poliţistul şantajist adus în cătuşe în faţa procurorilor

dan haures retinut polotisti tribunal3Agentul de poliţie Dan Haureş a fost adus, vineri după amiază, la instanţă cu propunerea de arestare preventivă din partea Procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Acesta este acuzat de şantaj după ce a fost prins în flagrant, joi noapte, luând 3.000 de euro de la un tânăr ce a produs un accident rutier în care chiar poliţistul fusese victimă.

like facebookAgentul ceruse 10.000 de euro pentru a interveni în dosarul în care tânărul era cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

A început să facă presiuni asupra lui Alexandru Onofrei, iar acesta l-a denunţat. Joi, aproape de miezul nopţii, cei doi s-au întâlnit pe strada Primăverii, unde tânărul i-a înmânat un avans de 3.000 de euro, însă banii erau marcaţi. Procurorii l-au reţinut şi după audieri au propus arestarea sa preventivă.

„ În seara zilei de 29 octombrie procurorii specializaţi în combaterea infracţiunilor de corupţie din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au reuşit prinderea în flagrant a unui agent din cadrul IPJ Botoşani în momentul în care acesta primea suma de 3.000 de euro dintr-un total pretins de 10.000 de euro. Suma a fost pretinsă, prin constrângere psihică, pentru soluţionarea unui dosar penal deschis faţă de denunţător, dosar care nu avea legătură cu atribuţiile de serviciu ale agentului în cauză. Agentul a fost implicat într-un accident, dar fapta nu era de natură penală nefiind întrunit numărul de zile de îngrijiri medicale necesarr. Faţă de respectivul agent s-a dispus continuarea urmăririi penale, atribuirea calităţii de suspect şi măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore”, a declarat Iulian Chiaia, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

La ieşirea din sediul Parchetului Dan Haureş a refuzat să facă declaraţii.

Poliţist de circulaţie, reţinut pentru şantaj

2 thoughts on “FOTO Poliţistul şantajist adus în cătuşe în faţa procurorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *