Constantin Gabur, suspendat din funcția de ofiţer de stare civilă Botoșani

Seful Starii Civile, Constantin Gabor
Seful Starii Civile, Constantin Gabor

Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a anunțat suspendarea șefului de la Oficiul de Stare Civilă, Constantin Gabur, până la soluționarea dosarului deschis împotriva acestuia la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani. În tot acest timp, Gabur nu va mai putea oficia căsătoriile din municipiul Botoșani.

like facebookAm luat act de acuzațiile care i-au fost aduse domnului Gabur. Este foarte grav, iar dacă acuzațiile vor fi probate, atunci va fi destituit imediat. Între timp însă, până la soluționarea dosarului penal, legea nu ne permite să desfacem contractul de muncă, pentru că trebuie să ținem cont de prezumția de nevinovăție. Am luat însă decizia ca domnul Gabur să nu mai poată oficia căsătorii în numele Primăriei Botoșani. De asemenea, pe toată această durată, nu va putea desfășura activități ce implică gestionarea de fonduri”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc, care a mai spus că va discuta și cu tinerii căsătoriți care au formulat plângerea împotriva fostului ofițer de stare civilă.

Constantin Gabur a fost acuzat de doi tineri care s-au căsătorit pe data de 3 octombrie 2015 că le-a pretins achitarea unei sume de 80 de lei pentru oficierea căsătoriei, fără a elibera însă și o chitanță în acest sens. De altfel, Primăria Municipiului Botoșani nu percepe nicio taxă pentru oficierea căsătoriilor, acest serviciu public fiind gratuit. Cei doi tineri au depus o plângere la Parchet care a început cercetarea penală.

Sursa: comunicat Primăria Botoșani

 

2 thoughts on “Constantin Gabur, suspendat din funcția de ofiţer de stare civilă Botoșani

  1. Acum se poate,Cind a venit o doamna singua pt.un serviciu,prima reactie a Sefului,a fost,chiar daca nu trebbuia,a fost:nu se poate.Mai veniti DV>personal pe la mine.Un GOLAN FARA LIMITE! SA SE DUCA DE UNDE A VENIT>SA_I VINA NUMELE >O SCIRBA DE OM>

  2. Porcariuc ar trebui sa se suspende el din activitate in primul rand!
    Primar mai incapabil nu a avut acest oras niciodata.
    Ar trebui sa suspende din activitate betivanii din primarie nu pe Gabor care este un om de treaba.
    Primaria in frunte cu porcariuc, daca este asa de corecta cum vrea sa para, sa-i plateasca(dublu) lui Gabor toate sambetele cand a oficiat casatorii. Altfel se pune intrebarea: sunt legale acele casatorii oficiate sambata?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *