Un procuror din Dorohoi și-a lansat cartea „Pâra, mita şi înşelăciunea la Neculce”

lansare carte ioan burlacuPrefectul Costică Macaleţi a participat vineri dimineaţă la lansarea unei cărţi cu un subiect pe cât de interesant, pe atât de rar întâlnit în scrierile botoşănenilor. Este vorba despre volumul „Pâra, mita şi înşelăciunea la Neculce” semnat de Ioan Burlacu. Aceasta este cea de-a doua apariţie livrescă a procurorului dorohoian, la evenimentul lansării avându-i ca prezentatori pe profesorii universitari, doctori Ionel Cândea şi Mihai Maxim, cel de-al doilea fiind şi membru de onoare al Academiei Turce.

like facebook„Domnul Ioan Burlacu este un „recidivist” în a scrie, dacă îmi permiteţi să fac un joc de cuvinte, şi trebuie să-i mulţumim pentru asta. Cum spunea domnul profesor, o carte trebuie scrisă ca o rugăciune. Cred că trebuie să spunem că Dumnezeu e în tot ceea ce facem şi mai ales în cărţi,  care vor dăinui peste timp. Să mulţumim, aşadar celor care scriu. Pe distinşii musafiri de astăzi îi invit să participe peste câteva luni la Zilele poetului nostru naţional, pentru a ne prezenta şi traducerea în turcă a operelor lui Eminescu.”, a spus, în cadrul evenimentului, prefectul Costică Macaleţi.

Lansarea ineditului volum a avut loc la Casa municipală de cultură din Dorohoi, unde scriitorul dr. Ioan Burlacu s-a bucurat de prezenţa a câteva zeci de dascăli şi oameni de cultură din municipiu, dar şi de cea a primarului Dorin Alexandrescu.

Sursa: comunicat Instituția Prefectului

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com