A vrut să cumpere mai multe terenuri agricole, dar a fost refuzat. Nemulțumit, le-a distrus culturile

tractor la arat- agriculturaUn angajat al unei mari societăţi agricole din judeţul Botoşani a distrus culturile mai multor fermieri după ce aceştia i-au refuzat oferta de a le cumpăra pământul.

Este vorba despre Ionuţ Berbuncă, angajat al firmei Agri Pe SRL Frumuşica, cel care le-a făcut, în primăvara anului 2011, mai multe oferte trei fermieri din zonă pentru a le cumpăra terenurile. A fost refuzat de oameni, însă avea nevoie de acele suprafeţe pentru a comasa o suprafaţă mare pentru a lucra mai eficient.

like facebookDupă ce a mai insistat de câteva ori cu ofertele, bărbatul a ajuns să aplice măsuri mai dure. A pus mai mulţi tractorişti de la firmă să discuiască lucerna ce era plantată de fermieri pe o suprafaţă de 3,84 hectare de teren. Ulterior oamenii au chemat poliţia, iar bărbatul s-a ales cu un dosar penal pentru distrugere şi a ajuns să fie şi condamnat. Astfel, judecătorii Judecătoriei Botoşani au stabilit o pedeapsă de două luni de închisoare cu suspendare. În plus a fost obligat, în solidar cu Agri Pe, la plata a 5781 de lei către Ioan Druc, 3109 de lei către Ana Anton şi 5175 de lei către Constantin Bălaşei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *