Primăria Botoșani va premia și cuplurile care împlinesc 60 de ani de căsnicie

cupluri aurPrimăria Botoșani va acorda o recompensă și pentru familiile care aniversează 60 de ani de căsnicie neîntreruptă, respectiv nunta de diamant. Proiectul a fost pus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local pentru a treia oară, iar de această dată a trecut. Premiul care va fi oferit de municipalitate acestor cupluri va avea o valoare de 1000 lei.

like facebookDe asemenea, și cuantumul premiilor oferite cuplurilor care marchează 50 de ani de căsnicie-respectiv nunta de aur a fost mărit de la 300 lei cât este în prezent la 500 de lei .

Majorarea sumei ar fi un sprijin real acordat acestor persoanae, având în vedere ca majoritatea lor au pensii mici, au nevoie de tratamente specific vârstei, iar în utimii ani valoarea întreţinerii casnice a crescut.  În anul 2015 suma prevăzută în buget este de 35.000 lei, corespunzătoare unui număr de 116 cupluri, iar până în prezent au beneficiat un număr de 70 cupluri, astfel că ne vom încadra în bugetul alocat. Privitor la persoanele care vor sărbători Nunta de Diamant estimăm că numărul acestora va fi foarte mic neinfluenţând în mod semnificativ bugetul local”, se arată în raportul de specialitate al Primăriei Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *