Se fac demersuri pentru o companie aeriană de zbor pentru județele Botoșani și Suceava

forum6Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, miercuri seară, la Forumul Oamenilor de Afaceri din județele Suceava și Botoșani, că visul său este înființarea unei companii aeriere de zbor „Bucovina Airlines” pentru cele două județe, scrie SuceavaNews.

Visul meu este să avem la Suceava şi Botoşani o companie de zbor Bucovina Airlines, pentru a asigura astfel lejeritate şi echilibru în zborurile de pe Aeroportul Ştefan cel Mare”, a spus Nechifor.

like-facebookȘeful adminstrației județene a spus că o astfel de companie ar putea asigura zboruri către mai multe destinaţii din Europa, fiind deja în curs discuții cu reprezentanţi ai unor companii low-cost importante, pentru a opera zboruri de pe Aeroportul din Suceava.

Nechifor le-a amintit celor peste 100 de oameni de afaceri din cele două județe că Tarom îşi va relua cursele pe aerorortul Suceava iar primul zbor va fi data de 12 noiembrie. Nechifor a făcut apel la oamenii de afaceri să folosească cât mai mult această cursă, astfel încât compania să-şi dezvolte activitatea de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”.

Șeful administrației județene le-aspus celor prezenți că organizarea acestui form pe Aeroport este strâns legată de modernizarea aeroportului dar și de ceea ce va urma, respectiv transformarea Centrului Economic Bucovina în Terminalul II pentru plecări internaţionale şi pentru sosiri internaţionale dar și pentru sosiri şi plecări cargo, acesta din urmă putând fi folosiăcând un apel către oamenii de afaceri să folosească acest tip de transport în activitatea lor.

„Am vrut să vă prezentăm ce am construit aici, suntem aici undeva foarte aproape de Suceava și foarte aproape și de Botoșani. Avem în plus și rețeaua modernizată a DN 29 Suceava-Botoșani, ceea ce înseamnă accesibilitate rapidă către aeroport și asta va trebui să însemne premisele pentru dezvoltarea economică a celor două județe”, a mai spus Nechifor, care a amintit că președintele CCI Botoșani i-a solicitat să ceară Tarom curse zilnice pentru operarea de zboruri pe Aeroportul Salcea, în acest sens Nechifor precizând că va face o solicitare oficială, semnată de cei mai importanţi oameni de afaceri din județul Botoșani, pentru plecări internaţionale şi a altor două pavilioane în terminal pentru sosiri internaţionale.

Nechifor a mai spus că încă două pavilioane ale Centrului Economic vor fi amenajate ca şi terminal pentru sosiri şi plecări cargo, făcând un apel către oamenii de afaceri să folosească acest tip de transport în activitatea lor.

La Forumul Oamenilor de Afaceri au mai fost prezenți alături de conducerea județului Suceava, prefectul de Botoşani, preşedintele Consiliului Judeţean Botoșani, președintele Camerei de Comerț și Industrie Botoşani, precum și oameni de afaceri din jude vecin incluisv investitori străini.

Atât prefectul de Botoșani cât și președintele Consiliului Județean au subliniat că investiţia în Aeroportul de la Suceava poate duce dezvoltarea mediului de afaceri din cele două județe.

La rândul său, preşedintele CCI Suceava, Sorin Iacob, a spus că este mândru că a putut să participe la dezvoltarea aeroportului, adăugând că „prin efortul tuturor oamenilor de afaceri, acest aeroport îşi va găsi menirea”.

Importanţa aeroportului a fost evidenţiată şi de preşedintele Federaţiei IMM Suceava, Liliana Aghiorghicesei, care a subliniat că reprezentanţii IMM-urilor îşi doresc cât mai multe curse către destinaţii spre Europa, dar şi că aeroportul poate fi un factor important pentru dezvoltarea turismului în judeţul Suceava.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *