Focuri de armă pentru reţinerea a doi contrabandiști. Cum au fost prinși de polițiștii de frontieră

colete tigariPoliţiştii de frontieră botoşăneni au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, în urma căreia au identificat doi cetăţeni români, care au încercat să introducă ilegal în România ţigări în valoare de peste 60.000 lei.

În data de 27 octombrie, pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca, judeţul Botoşani, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

like facebookÎn jurul orei 15.50, poliţiştii de frontieră au observat pe direcţia localităţii de frontieră Stânca, la malul râului Prut, două persoane care cărau în spate colete voluminoase. La apariţia poliţiştilor de frontieră, persoanele au abandonat coletele şi au fugit spre localitatea Stânca. Întrucât persoanele nu s-au supus somaţiei legale prin voce efectuate de poliţiştii de frontieră, lucrătorii noştri au executat şapte focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale.

În urma activităţilor specifice întreprinse, poliţiştii de frontieră au identificat persoanele implicate în activitatea de contrabandă, respectiv cetăţenii români M.P., în vârstă de 23 de ani şi S.C., în vârstă de 30 de ani, ambii domiciliaţi în judeţul Botoşani. În cele patru colete au fost inventariate 135.000 de ţigarete marca Ritm şi Plugarul, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare de 65.823 lei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele celor doi tineri lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *