Pensionarii botoșăneni cer Consiliului Județean bani pentru Ziua femeii și Ziua internațională a persoanelor vârstnice

sedinta pensionariSindicatul Județean al Pensionarilor a cerut conducerii Consiliului Județean ca în bugetul județului din 2016 să fie prinși bani pentru organizarea a două acțiuni pentru persoanelor de vârsta a treia. Pensionarii cer sărbătorirea zilei de 8 martie, Ziua internațională a femeilor, dar și a zilei de 1 octombrie, Ziua internațională a persoanelor vârstnice.

like facebookDe asemenea, ei mai cer o colaborare ”reală” cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, prin promovarea la nivelul județului a Grupului Folcloric ”Vatra”, grup care are în componență pensionari.

Poate în anul 2016 să se facă un festival la noi cu formațiile noastre, pentru a fi cunoscute, recunoscute și promovate formațiile noastre” spune Maria Paraschiv, liderul Sindicatului Județean al Pensionarilor.

Pensionarii mai cer ca Autoritatea Teritorială de Ordine Publică să aibă în componență și un membru din rândul pensionarilor. Președintele CJ, Gheorghe Sorescu, a spus că va lua în calcul doleanțele pensionarilor.

Nu avem capitol bugetar în care să alocăm sume pentru organizarea celor două zile. Noi le putem sprijini cu mare drag, numai dacă putem găsi o formulă”, a spus Sorescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *