Primăria Botoșani angajează avocați pentru litigiile pe care le are cu salariații

Primaria BotosaniMunicipalitatea intenționează să achiziționeze servicii juridice de asistenţă şi de reprezentare pentru litigiile de muncă și litigiile privind funcționarii publici în care municipiul Botoșani este parte. Într-un proiect de hotărâre care urmează să fie supus spre aprobare în ședința de Consiliu Local de pe 29 octombrie, se motivează că se impune achiziţionarea de servicii juridice pentru litigiile de muncă care nu pot fi asigurate de către personalul de specialitate juridică angajat, pe motiv de conflict de interese.

like facebook”Un funcţionar public se află în conflict de interese când interesele sale patrimoniale pot influenţa deciziile pe care trebuia să le ia în exercitarea funcţiei publice. În situaţia în care există un conflict de interese, funcţionarul public este obligat să se abţină. Întrucât consilierii juridici din cadrul institutiei care pot reprezenta instituţia în instanţă sunt membri ai Sindicatului Liber al Salariaţilor din Administraţiei Publice Locale sau au calitatea de reclamant în cazul unor litigii de muncă în care municipiul Botoşani este parte, se impune achiziţionarea unor servicii juridice de asistenţă şi reprezentare. În prezent, pe rolul instantelor sunt dosarele 1285 /4012015 – Tribunalul Botosani, 1791/40/2015 – Tribunalul Botoşani, 214/4012015 – Curtea de Apel Suceava precum şi altele pentru care s-au formulat plângeri prealabile”, se menționează în proiectul de hotărâre.

Plata serviciilor juridice se va face în limita bugetului aprobat pentru anul în curs, prin redistribuire de credite de la alte articole unde se înregistrează economii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *