FOTO Ziua Armatei, sărbătorită de militari și oficialități

ziua armatei 1Oficialităţile judeţului şi militarii au marcat, duminică, Ziua Armatei. Evenimentul a avut loc la Monumentul Eroilor din municipiul Botoşani, la care au participat conducerea Garnizoanei Botoşani, prefectul judeţului Costică Macaleţi, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, parlamentari.

like facebookDe asemenea, au mai fot prezenţi directori ai instituţilor publice. După întâmpinarea oficialităţilor, un sobor de preoţi a oficiat slujba religioasă de comemorare a celor jertfiţi pentru patrie.

Ziua Forţelor Armate Române se sărbătoreşte din 1959, mai precis de 56 de ani, şi este o foarte potrivită ocazie să ne amintim de eroii noştri, să felicităm militarii de astăzi şi să-i pregătim pe cei de mâine. Fiecare nouă etapă a istoriei a venit cu noi şi noi provocări.Conflicte din Europa, Orientul Mijlociu sau alte zone fierbinţi ale globului au solicitat inclusiv sprijinul Armatei Române. Militarii şi-au îndeplinit misiunile cu cinste şi profesionalism, plătind, nu de puţine ori cu propria viaţă. Le datorăm respectul, memoria noastră şi a generaţiilor viitoare. Nici contextul geo-istoric din prezent nu ne iartă. Sub ameninţarea terorismului, a extinderii ariei de influenţă, România şi-a reluat poziţia de partener în cele mai puternice alianţe  militare şi politice ale lumii”, a declarat prefectul Costică Macaleți.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

ziua armatei

ziua armatei 7

ziua armatei 6

ziua armatei 5

ziua armatei 4

ziua armatei 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *