Municipalitatea vrea să dubleze valoarea tichetelor sociale pentru pensionari, înaintea sărbătorilor de iarnă

pensionari casa pensiiPensionarii botoșăneni cu venituri de până în 700 lei ar putea primi, înaintea sărbătorilor de iarnă, tichete sociale de 100 lei și nu de 50 lei, așa cum s-a stabilit prin hotărâre de Consiliu Local. Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat că există disponibil un plafon care ar permite această majorare și că proiectul a fost supus deja spre dezbatere publică.

like facebook”Am supus dezbaterii publice un proiect, astfel încât să putem până la sfârșitul anului să mărim cuantumul tichetelor sociale. Dacă ne vom încadra în timp, pentru că avem neapărat nevoie de o dezbatere publică în acest sens, vom iniția un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care să susținem acest proiect”, a menționat viceprimarul municipiului Botoșani.

Pentru anul acesta, municipalitatea a alocat 800.000 lei pentru tichetele sociale iar cu această majorare nu se depășește bugetul. În primăvară, printr-o hotărâre de Consiliu Local s-a decis ca pensionarii botoșăneni care au peste 60 de ani și pensii până în 700 lei să primească două tichete sociale în valoare de 50 lei fiecare, de Paști și Crăciun.

Reprezentanții municipalității spun că măsura nu este ”pomană electorală”. Tichetele sociale ar urma să intre în posesia a peste 4000 de pensionari.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *