Schimbări în Piața Mare. Mini-bazarul și sectorul flori vor fi mutate

flori piataMai multe sectoare din Piața Mare vor fi reorganizate, a anunțat directorul Societății Urban Serv, Simion Drelciuc. Minibazarul din piață va fi mutat, măsura urmând să fie pusă în practică în cel mai scurt timp. Acesta va funcționa în „zona moldovenilor” , reabilitată anul trecut, dinspre 1001 articole. Și sectorul de flori va fi mutat din fața Halei de lactate. Acesta va funcționa în locul mini-bazarului. Drelciuc spune că se dorește o piață mai civilizată și măsura a fost luată și urmare a unor reclamații venite atât de la cetățeni, cât și de la reprezentantul Bisericii ”Sf. Gheorghe”, care a acuzat mizeria lăsată de comercianți în curtea lăcașului de cult.

like facebookComercianții de la mini-bazar, conform aprobării Primăriei Botoșani, îi vom muta în zona 1001 articole. Am pregătit zona respectivă pentru dumnealor și vrem să igienizăm zona în care se află acum, pentru că arată ca o tabără de refugiați. Am propus să mutăm sectorul flori, având în vedere că în clădirea veche unde a funcționat hala de carne a apărut igrasie la subsol, iar în zilele în care plouă apa care se scurge de pe acoperișul acelor chioșcuri, deși le-am impus să își facă scurgeri, se infiltrează la baza clădirii. Al doilea motiv este să descongestionăm intrarea în Piața centrală spre zona Casei Cărților. Acolo se intră greu în piață , a afirmat Drelciuc.

El spune că măsura luată nu este una punitivă, însă aceasta a iscat deja nemulțumiri în rândul comercianților de la mini-bazar, care au fost să își spună oful la șefii din Primăria Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *