Lansare de proiect european la Școala Gimnazială „Ștefan Cel Mare” Dorohoi

scoala stefan cel mare dorohoiLa Școala Gimnazială „Ștefan Cel Mare” Dorohoi a avut loc lansarea oficială a proiectului european cu titlul „ Saga from past to the future ” (Povestiri din trecut până în viitor), într-o întâlnire la care au participat profesori, elevi, părinți și reprezentanți ai autorității locale. Școala a primit finanțare de la Comisia europeană și va desfășura acest proiect în parteneriat cu alte țări pe o perioadă de doi ani, 2015-2017.

Proiectul  face parte din programul Erasmus Plus și este un parteneriat strategic între școli din șase țări europene: România, reprezentată de Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Dorohoi, Suedia, țara coordonatoare, Germania, Ungaria, Spania și Turcia.

like facebookLansarea proiectului a avut loc în cadrul unei întâlniri de informare la care au participat cadrele didactice din școală, reprezentanți ai elevilor, părinți și un reprezentat al Primăriei municipale. Cei de față au aflat detalii despre proiect, importanța acestuia pentru școală și comunitate, activitățile planificate pentru acest an școlar, etapele si modalitățile de selecție a elevilor pentru echipa de implementare iar în final s-au schimbat impresii.

Prin acest proiect „ Saga from past to the future”  școlile partenere își doresc să le formeze elevilor cu vârste între 11 și 15 ani abilități pentru a depăși eșecul școlar, pentru a promova succesul, spiritul participativ și acceptarea socială.

În acest scop elevii vor fi implicați în activități pe teme de  literatură și teatru, învățând și comparând povestiri epice/ SAGA în diferite culturi. De asemenea, ei vor participa la activități de predare-învățare în cadrul mobilităților din țările partenere, experiențe care-i vor ajuta să dobândească abilități pentru a  preveni excluderea socială, părăsirea timpurie a școlii, să-și dezvolte competențele de limbă străină, TIC și constiința națională și europeană.

Pe parcursul celor doi ani de proiect elevi și profesori din echipa de implementare a proiectului Școlii Gimnaziale „ Ștefan cel Mare” Dorohoi vor avea șansa de a participa la schimburi de experiență în țările partenere, proiectul urmând să debuteze cu o reuniune transnațională în perioada 15-17 noiembrie 2015, la care vor participa profesorii coordonatori și membri ai echipelor de proiect din fiecare țară.

Sursa: comunicat Școala ”Ștefan cel Mare” Dorohoi

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *