Ce a pățit un botoșănean care a reclamat la 112 ”furtul” unui telefon mobil

jandarmi BotosaniJandarmii au intervenit, sâmbătă și duminică, la opt solicitări făcute prin Sistemul Unic de Apeluri de Urgență 112.

Toate cele opt apeluri au sesizat comiterea unor infracțiuni și tulburarea ordinii și liniștii publice. În urma verificărilor efectuate,  jandarmii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 2500 de lei.

În unul dintre cazuri, apelantul s-a ales cu o amendă de 200 de lei pentru apelarea nejustificată a numărului unic de urgență 112,  prin care a reclamat furtul unui telefon mobil, aspect care nu s-a confirmat.

like facebookÎn cazul în care contravenienții nu vor achita sancțiunile primite în termen de 15 zile de la comunicarea acestora, procesele-verbale de constatare și sancționare a contravenției vor fi trimise în vederea executării silite la primăriile pe raza cărora domiciliază.

De asemenea, în cazul în care contravenientul persoană fizică nu a achitat amenda şi nu există posibilitatea executării silite, primăria va sesiza instanţa judecătorească în a cărei circumscripţie domiciliază acesta, în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *