Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo

frunzeAdministrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 19 octombrie-1 noiembrie. Potrivit meteorologilor, în Moldova, în prima săptămână de prognoză vremea se va răci treptat, de la valori medii de 16 grade ziua şi aproximativ 9 grade noaptea la începutul intervalului, spre maxime diurne de 10 grade şi minime nocturne de 3…4 grade, în jurul datei de 25 octombrie.

În a doua săptămână, regimul termic nu va avea variaţii importante, iar mediile termice vor fi comparabile cu mediile multianuale specifice perioadei, respectiv temperaturi diurne de 10…11 grade şi nocturne de 3…4 grade. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse şi local însemnate cantitativ va fi mai mare pe 20 octombrie, după care aproape în fiecare zi se vor semnala ploi slabe cantitativ sau burniţe, dar numai trecător şi izolat.

like facebookLa munte, în primele zile vremea va fi caracterizată de o vreme mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, cu maxime termice, în medie, de 8…10 grade şi minime de 3…5 grade. Dar ulterior vremea se va răci, iar regimul termic va deveni apropiat de cel normal pentru ultima decadă a lunii octombrie, caracterizat prin temperaturi diurne de 5…6 grade şi minime nocturne situate în jurul pragului de îngheţ, respectiv situate între -2 şi 0 grade. Se vor semnala precipitaţii, predominant ploi, în aproape fiecare zi a intervalului de prognoză, însă acestea vor fi în general slabe cantitativ şi pe arii restrânse. Excepţie vor face zilele de 19 şi 20 octombrie, când ploile se vor semnala pe arii extinse şi izolat se vor cumula cantităţi de apă mai importante.

 

One thought on “Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *