Profesorii botoșăneni vor vouchere de vacanță

voucher vacantaMai multe cadre didactice au solicitat vouchere de vacanță pentru anul 2015. Iuliana Nacu, liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar Botoșani, a declarat că tichetele de vacanță nu pot fi acordate anul acesta, întrucât nu au fost bugetate.

like facebookO acțiune în instanță nu poate fi deschisă în baza unei reglementări legislative care spune că ”angajatorul poate să dea”. Angajatorul nu are obligația fermă să le dea, iar pentru anul 2016 ordonanța care va reglementa salarizarea nu este apărută. Am pus la dispoziția liderilor un material orientativ pentru elaborarea proiectelor de buget ale unităților de învățământ, unde se pot cuprinde bani pentru voucherele de vacanță pentru 2016, în condițiile în care legea va permite”, a spus liderul SIP.

Legislaţia stabileşte că angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă pot acorda salariaţilor bonuri de valoare care pot fi utilizate doar în structuri turistice de pe teritoriul României.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *