Cel mai tânăr fermier din județul Botoșani. La 23 de ani, are o crescătorie cu aproape 300 de porci

porci2 (3)Un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din localitatea Vlădeni se poate lăuda că este cel mai tânăr fermier din județul Botoșani. Robert Ţîţîi are o afacere cu aproximativ 300 de porci, pe care a format-o după ce a accesat un proiect european.

Robert a urmat cursuri de specializare imediat după terminarea liceului și, îndrumat de tatăl său, a pus bazele unei crescătorii de porci. Mărturisește că asta și-a dorit să facă de mic și crede cu tărie că fără muncă nu poți câștiga un ban cinstit. Îndrumat de tatăl său, a accesat un proiect de la Uniunea Europeană de 40.000 de euro.

like facebookTot atâția bani a împrumutat de la bănci și astfel a cumpărat un teren și s-a apucat de crescut porci, dar nu oricum, ci la un nivel profesionist.
porci (1)
M-am gândit cu tatăl meu să ne facem o fermă, dar la început nu știam cu ce, apoi am analizat un pic piața și am decis că ar fi mai profitabilă creșterea porcilor. Eu mă ocup de tot, dar tatăl meu mă suține. Mi-a fost foarte greu la început pentru că eu, tânăr, când mă duceam să fac actele nimeni nu mă băga în seamă, nu mă luau în serios așa cum aș fi vrut așa că tatăl meu m-a ajutat, a mers cu mine. Am făcut și cursuri pentru că e important să știi ce mâncare trebuie să dai la fiecare specie în parte”, a spus Robert.porci (2)

Pentru a fi sigur că nu dă greș, tânărul fermier a studiat legislația și a avut grijă să ia toate avizele necesare. Are în prezent porci din rasa Marele Alb și Vietnamezi. Îi hrănește la ore fixe și doar cu mâncare sută la sută naturală.

like facebook„El se ocupă de tot, dar îl ajut și eu. Oricum afacerea e a lui. Am căutat și eu pe internet tot felul de lucruri, am întrebat ca să putem face ceva bun”, a spus tatăl lui Robert, Mihai Țîțîi.

Pe viitor, Robert își dorește să își dezvolte crescătoria și să își procure un sistem prin care inclusiv hrănirea porcilor să nu mai fie manuală.

One thought on “Cel mai tânăr fermier din județul Botoșani. La 23 de ani, are o crescătorie cu aproape 300 de porci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *