Concert de pian, vineri seară, la Filarmonica din Botoșani

filarmonica BotosaniVineri, 16 octombrie 2015, ora 18.30
Botoşani, Sala Casei de Cultură a Sindicatelor

CONCERT SIMFONIC

Dirijor: DANIEL MANASI
Solist: MIHNEA CAZACU, pian

like facebookÎn program:

W. A. Mozart: Uvertura operei Nunta lui Figaro
Presto

L. van Beethoven: Concertul pentru pian şi orchestră nr. 1, în do major, op. 15
Allegro con brio
Largo
Rondo: Allegro

P a u z ă

J. Haydn: Simfonia nr. 94, în sol major – Surpriza
Adagio cantabile; Vivace assai
Andante
Menuetto: Allegro molto
Allegro di molto

DANIEL MANASI
– dirijor –

S-a născut la data de 14 iunie 1963. A urmat cursurile Liceului de Artă Octav Băncilă şi cele ale Conservatorului de Muzică George Enescu din Iaşi (1981-1985), pregătindu-se ca violonist. În acelaşi domeniu a urmat şi o serie de cursuri de măiestrie la Nyrbator (Ungaria) şi Weimar (Germania). A fost distins cu premii la diverse competiţii naţionale, a susţinut concerte şi recitaluri camerale ca violonist solist, atât în ţară cât şi peste hotare (Italia, Franţa, Spania, Japonia, China, Koreea de Sud, Germania, Singapore, Malayesia, Cuba etc.). Activitatea sa de bază este şi în prezent legată de acest instrument, fiind concert-maestru al Orchestrei de Cameră Radio Bucureşti. Pasiunea pentru muzică l-a îndemnat să-şi lărgească sfera de activitate, studiind dirijatul de orchestră cu Ervin Acel la Oradea (2002). A urmat şi un curs de masterat, postuniversitar, la Conservatorul din Viena (2005). A susţinut mai multe concerte la pupitrul central al filarmonicilor din Bacău, Craiova, Ploieşti, Târgu-Mureş, Oradea, Galaţi. În calitatea sa de dirijor, este şi un colaborator apropiat, constant, al Filarmonicii Botoşani.

MIHNEA CAZACU
– pianist –

Tânărul pianist Mihnea Cazacu s-a născut la Braşov, este elev al Liceului Johannes Honterus şi a absolvit ca extern clasa a-VIII-a la Liceul de Muzică Tudor Ciortea din Braşov.
A început studiul pianului la 7 ani, ca extern la Liceul de Muzică din Braşov, sub îndrumarea profesoarei Raluca Ciucă. În 2010 a avut loc întâlnirea cu profesoara actuală, pianista Corina Ibănescu, prof. univ. dr. la Universitatea Transilvania, Facultatea de Muzică din Braşov.
Talentul deosebit, inteligenţa şi personalitatea lui Mihnea au fost remarcate de-a lungul timpului, el obţinând în ultimii ani numeroase premii la concursurile naţionale şi internaţionale la care a participat: Premiul I la concursul internaţional de interpretare pianistică şi compoziţie Carl Filtsch, Sibiu 2014, el fiind de altfel şi singurul concurent român care obţine premiul I la această ediţie; Premiul I la Olimpiada de Interpretare Instrumentală, etapa naţională, Cluj Napoca 2013, Premiul I şi premiul de excelenţă la concursul internaţional Pro Piano România 2013, Bucureşti, Premiul I la Concursul naţional de pian Carl Czerny, Piatra Neamţ 2012, Premiul I la Concursul naţional de interpretare Sigismund Toduţă, Bistriţa 2011, Premiul I special la concursul Primăvara Artelor, Bacău 2011, Diploma de excelenţă la Festivalul Johann Sebastian Bach, Cluj-Napoca 2010, 2009.
Pe lângă prezenţa la competiţii, Mihnea a susţinut în ultimii ani şi numeroase recitaluri la Casa Armatei, Sala Patria a filarmonicii braşovene, Liceul de Muzică, Facultatea de Muzică din Braşov, Festivalul Musica Coronensis, Festivalul Musica Barcensis, Festivalul Enescu, Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *