O femeie a ajuns să stea o lună în spital, cu şase operaţii, pentru o banală carie. Medic acuzat de malpraxis

stomatologO botoşăneancă a avut nevoie de şase intervenţii chirurgicale şi de o lună de spitalizare, după o banală carie, iar un medic a ajuns să fie reclamat pentru malpraxis.
Elena G., de 52 de ani, s-a dus, în 15 aprilie, pentru a trata o carie, iar medicul Oana Bârsan i-a extras dintele. Au apărut complicaţii, medicul chemând în ajutor o colegă, iar până la urmă dintele a fost scos.

like facebookAjunsă acasă, femeia a observat că, în timp ce bea apă, apa îi curgea pe nas, ceea ce însemna că i-a fost perforat sinusul. Apoi complicaţiile au fost şi mai mari, medicul solicitând pacientei să facă un film. După studierea, doctorul i-a recomandat un chirurg. Femeia a fost redirecţionată spre Iaşi, la Clinica Maxilo Facială din cadrul Spitalului Sfântul Spiridon. În zona de unde a fost dintele s-a instalat o infecţie, iar problema comunicării orosinusale a persistat fiind necesare şase intervenţii chirurgicale.

cabinet medical barsan oanaDupă o lună de zile de spitalizare şi alte două luni de îngrijiri medicale la domiciliu, conform documentelor eliberate, femeia a reuşit să scape de infecţie, însă acum are nevoie de implant osos pentru că infecţia a măcinat osul. Implantul osos este o procedură costisitoare, iar pacienta a făcut plângere la Colegiul Medicilor, după ce iniţial a încercat o mediere cu medicul, însă a refuzat.

„Am dureri permamente în partea superioară a maxilarului stâng cu tot cu ochi şi tâmplă, la schimbări de vreme. Am rămas cu gura strâmbă din cauza afectării unor nervi în timpul extracţiei. Mi-a crescut dioptria la ochiul stâng din cauza infecţiei care s-a instalat în acea lună de zile. Am rămas şi cu un defect de vorbire din cauza atâtor intervenţii chirurgicală pentru comunicarea orosinusală”, susţine femeia.

De cealaltă parte, medicul Oana Bârsan susţine că a executat o extracţie perfectă, însă ca orice intervenţii chirurgicală există riscuri. Potrivit acesteia, pacienta nu i-a mai răspuns la telefon a doua zi după intervenţie, pentru că a vrut să ţină legătura cu ea şi a ajuns să se intereneze la Iaşi abia după o lună. În apărarea ei, doctoriţa spune că expertizele medicale care vor fi făcute vor demonstra nevinovăţia sa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *