Poliția, pusă la plată! Scandal declanșat după moartea unui poliţist

Inspectoratul de politie judeteanInspectoratul Judeţean de Poliţie Botoșani a ajuns într-o situaţie ingrată, de a refuza plata unor solde compensatorii, în urma decesului unui poliţist.

Angajatul IPJ a decedat în 2012, iar conform normelor familia sa trebuia să primească 20 de solde compensatorii, respectiv în jur de 45.000 de lei. Nu s-a întâmplat acest lucru pe motiv de lipsă de resurse. Familia polițistului a solicitat de fonduri un an mai târziu, însă plata a tot întârziat.

like facebookVăduva poliţistului a deschis o acţiune în instanţă, iar după un an de procese a reuşit să obţină, printr-o hotărâre definitivă şi executorie, plata sumei şi mai mult decât atât şi a unor dobânzi pentru că banii nu i-au fost daţi la timp.

Astfel, la suma de 45.000 de lei se vor adăuga şi aproximativ 12.000 de lei. Chiar şi cu această decizie, femeia nu a reuşit să intre în posesia întregii sumei, ci numai a unei pătrimi. Ea este dispusă să apleze la un executor judecătoresc pentru executarea silită a instituţiei.

Reprezentanţii IPJ nu au formulat un punct de vedere oficial asupra acestei situaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *